Ha az online számlafeltöltéshez a szükséges adatokat megadta a beállításoknál, akkor a program a bizonylatok rögzítését követő első kinyomtatásukkor automatikusan feltölti azokat a számlákat, amelyeknek ÁFA értéke 100.000 FT vagy nagyobb. Ez a funkció fel van készítve a tömeges számlagenerálásra és az ismétlődő számlák kiállítására is. Ha sztornózunk vagy helyesbítünk egy számlát, és az eredeti számla feltöltés köteles, akkor a módosítást is automatikusan feltölti a program.

 

A Számla/Számla(kimenő)->Számla műveletek menüpontra kattintva listázhatjuk a bizonylatokat. A megjelenő táblázatban egy számla" nevű oszlop jelzi a bizonylatok számla státuszát. Ha számla sikeresen feltöltődött, akkor a feldolgozás állapotánál négy státusz jelenhet meg. A "Feldolgozás" azt jelenti, hogy a program sikeresen feltöltötte a bizonylatot, de a NAV még nem dolgozta fel. Ha a státusz "Elfogadva", akkor elfogadta a NAV. "Elutasítva" státusz esetén hibás a számla vagy súlyos figyelmeztetést tartalmaz. Az elutasításra dupla kattintással vagy enterrel a program lekéri a NAV válaszát a hiba/figyelmeztetés típusáról, leírásáról. A "Figyelmeztetés" azt jelenti, hogy a számlán lehetséges, hogy hibás adat szerepel. Ennek ellenére a számla elfogadásra került.

Amennyiben internetes hiba történik vagy túl korán kilép a programból és nem sikerült feltölteni a számlát, a program a következő adandó alkalommal automatikusan feltölti (pl. ha visszajön az internet, vagy újra elindítja a programot). A sikertelen feltöltési kísérletet a program Windows értesítés formájában jelzi.